Tower of Babbel / Jazz
Contemporan Piața Ovidiu

28 August 2021, ora 19:00

Artiști

Sabin Laviniu Penea
vioară
Alexandru Arcuș
saxofon, caval, flaut
Ghassan Bouz
percuție
Alexandru Stoica
oud & cobză
Cătălin Răducanu
pian
Michael Acker
electric bass
Previous
Next

Program

Sabin Laviniu Penea (vioară)

Alexandru Arcuș (saxofon, caval, flaut)

Ghassan Bouz (percuție)

Alexandru Stoica (oud & cobză)

Michael Acker (electric bass)

Cântece tradiționale de pe trei continente, reimaginate și electrificate.

Biografie

Sabin Laviniu Penea

Nascut la Tulcea, incepe studiul muzicii la 6 ani, la 15 ani pleaca la Bucuresti si apoi in inca 3 tari sa isi completeze educatia.

Sabin Laviniu Penea este un muzician curios, mereu entuziasmat de a afla mai multe si de a impinge nu numai limitele instrumentului sau, cat si gustul publicului. Peste fondul de pregatire clasica, el a explorat domenii precum muzica rock din pozitia de bassist al formatiei Timpuri Noi, muzica electronica si funk, jazz si muzica world. De remarcat este munca sa cu ansamblul de muzica veche Anton Pann.

In prezent traieste in Freiburg in Breisgau, Germania.

Alexandru Arcuș

Saxofonist, flautist, compozitor, lider de proiect, producător și fondator al casei de discuri Arc Records, Alex Arcuș este unul dintre cei mai apreciați muzicieni din noua generație. Născut la Cricova, își face studiile la Liceul Internațional de Muzică „C. Porumbescu”, urmând mai apoi facultatea de Jazz la Conservatorul din Chișinău. Relația sa aproape simbiotică cu instrumentul este îmbogățită și modelată de-a lungul timpului, având ca piloni de sprijin muzica clasică, folclorul și jazzului. Din 2008 pana în 2014 întreprinde o importantă activitate concertistică, fiind membru al proiectului de ethnojazz Trigon, experiență prin care explorează cu succes arta intercalarii tradiției folclorice și a jazz-ului contemporan. În paralel, dezvoltarea sa artistică este intensificată de participarea în proiecte și workshopuri internaționale precum: “Port of Cultures”, “Moldova Calls quartet and Moldova Calls octet”, “Roots Revival Maramureș”, “EU Jazz Residency” Sibiu Jazz Festival 2015, “Nick Bartsch Summer Workshop”, “Sha’s Feckel” (2018), “Mozaic” European Project (2019-20221).

Ghassan Bouz

Ghassan este un percutionist libanez care s-a format ca autodidact. Are deja o experienta muzicala bogata in Europa si in lumea araba, prin aparitii scenice alaturi de unii dintre cei mai cunoscuti muzicieni din aceasta regiune. Pasiunea lui Ghassan Bouz pentru muzica araba se reflecta pregnant in interpretarile sale, adaugand o nota unica muzicii contemporane vestice. A colaborat cu Lekhfa, Directia 5,  Anton Pann Ensemble, Teodora Enache, Daniele di Bonaventura, Ilham Madfai, Basel Rajoub, Theodosii Spassov, Roots Revival Romania si cu multi alti artisti. Ghassan a cantat la festivaluri internaționale de muzică ca BBC Film Festival (London),  Roskilde Festival (Denmark) , Fusion Festival (Germany), Philharmonic in Paris si la altii festivaluri in Franta, Anglia, Germania, Polonia, Suedia, Olanda, Turcia,

Alexndru Stoica

Stoica Alexandru și-a completat studiile printr-un masterat în Educație Muzicală Contemporană la Universitatea Națională de Muzică din București, ulterior devenind doctor în muzică în cadrul aceleiași instituții universitare. În prezent este oud-ist în ansamblul de muzică veche „Anton Pann”.

Cătălin Răducanu

Răducanu Cătălin a absolvit Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din Bucureşti secția Pian Principal.  După aceea,  a urmat studiile de licență-master la Universitatea Națională de Muzică din capitală. A concertat atât în țară cât și în străinătate. Recitaluri solo, camerale cât și concerte cu orchestre simfonice. A susținut concerte la Ateneul Român, Sala Palatului, Ambasadele Belgiei,  Franței, Italiei, Germaniei etc. Laureat de trei ori la Festivalul Muzicii Maghiare, din București,  a fost invitat sa cânte în Ungaria, Italia, Franța.  A cântat cu orchestra din Râmnicu Vâlcea cât și cu orchestra “Universitaria ” a Conservatorului. A colaborat cu Orchestra Română de Tineret ca timbalist acompaniator anul acesta cu ocazia comemorării lui Brâncuși.A fost anul acesta de asemenea unul dintre acompaniatorii oficiali ai concursului George Enescu. În prezent este profesor acompaniator la Colegiul național de arte Dinu Lipatti cât și student doctorand la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti. 

Michael Acker

Michael Acker este unul dintre cei mai inventivi și activi muzicieni ai scenei românești de Jazz și Neo-Soul . A descoperit basul la varstă de 17 ani, iar atracția pentru Funk s-a concretizat aproape imediat în linii și armonizări complexe exprimate în primul rând prin activitatea sa vastă pe scenele mari ale tării. Tehnica lui s-a format și a evoluat într-un ritm alert de-a lungul anilor, muzica lui afirmându-se în multe direcții, de la Swing, pană la R’n’B și chiar House sau Afrobeat, cantată în cele mai diverse formule impreună cu muzicieni autohtoni și internaționali, pe scene din țara și străinătate, ieșind in evidență atât printr-o tehnică impresionantă, liniile de bas caracteristice cât și prin balansul specific adus ansamblului și compozițiilor proprii.

In primăvara anului 2020 s-a mutat la Viena unde și-a înfiintat prima trupă in calitate de leader numită “MiK Trio” și își continuă activitatea ca liber profesionist în scena locală de Jazz și World music.

CULTART PROJECT

Asociația CultArt
Drumul Taberei, nr. 39, sector 6
061359 București
C.U.I: 37617570
telefon: +40 728 30 06 00
email: contact@jazzup.ro

© Copyright 2021 - Asociatia Culturala Cultart

Made with ❤ by CHLINK