Bon Ton / Jazz Clasic
Faleza Cazino Constanța
27August 2021, ora 19:00
Artiști
Program
VIORICA PINTILIE & FRIENDS
Viorica Pintilie (voce)
Cătălin Răducanu (pian)
Michael Acker (contrabass)
Sabin Laviniu Penea (vioară)
Early jazz, chansonettes, miresme și povești, la umbra bătrânului copac, lângă Cazino.
Biografie
Viorica Pintilie
Viorica Pintilie cântă de la 15 ani pe scenele din România, a experimentat mai multe stiluri muzicale până să se oprească la jazz, care i-a devenit repede drag și în care se regăsește cel mai mult. Vocea delicată, cu accente de bas se mulează pe personalitatea ei cu care reușește să colaboreze cu nume sonore de lumea jazzului și nu numai.
Cătălin Răducanu
Răducanu Cătălin a absolvit Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din Bucureşti secția Pian Principal. După aceea, a urmat studiile de licență-master la Universitatea Națională de Muzică din capitală. A concertat atât în țară cât și în străinătate. Recitaluri solo, camerale cât și concerte cu orchestre simfonice. A susținut concerte la Ateneul Român, Sala Palatului, Ambasadele Belgiei, Franței, Italiei, Germaniei etc. Laureat de trei ori la Festivalul Muzicii Maghiare, din București, a fost invitat sa cânte în Ungaria, Italia, Franța. A cântat cu orchestra din Râmnicu Vâlcea cât și cu orchestra “Universitaria ” a Conservatorului. A colaborat cu Orchestra Română de Tineret ca timbalist acompaniator anul acesta cu ocazia comemorării lui Brâncuși.A fost anul acesta de asemenea unul dintre acompaniatorii oficiali ai concursului George Enescu. În prezent este profesor acompaniator la Colegiul național de arte Dinu Lipatti cât și student doctorand la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti.
Michael Acker
Michael Acker este unul dintre cei mai inventivi și activi muzicieni ai scenei românești de Jazz și Neo-Soul . A descoperit basul la varstă de 17 ani, iar atracția pentru Funk s-a concretizat aproape imediat în linii și armonizări complexe exprimate în primul rând prin activitatea sa vastă pe scenele mari ale tării. Tehnica lui s-a format și a evoluat într-un ritm alert de-a lungul anilor, muzica lui afirmându-se în multe direcții, de la Swing, pană la R’n’B și chiar House sau Afrobeat, cantată în cele mai diverse formule impreună cu muzicieni autohtoni și internaționali, pe scene din țara și străinătate, ieșind in evidență atât printr-o tehnică impresionantă, liniile de bas caracteristice cât și prin balansul specific adus ansamblului și compozițiilor proprii.
In primăvara anului 2020 s-a mutat la Viena unde și-a înfiintat prima trupă in calitate de leader numită “MiK Trio” și își continuă activitatea ca liber profesionist în scena locală de Jazz și World music.
Sabin Laviniu Penea
Nascut la Tulcea, incepe studiul muzicii la 6 ani, la 15 ani pleaca la Bucuresti si apoi in inca 3 tari sa isi completeze educatia.
Sabin Laviniu Penea este un violonist de pregatire si educatie clasica, dar cu o curiozitate precoce si perena pentru muzica jazz, si aplicarea viorii pe acest gen muzical in mod normal neasociat cu acest instrument. A activat inca din liceu in experimentala sectie de jazz a liceului George Enescu din Bucuresti, sub indrumarea pianistului Florin Raducanu, impartind ulterior scena cu Luiza Zan, Arthur Ballogh, Eduard Neuman, Mihai Iordache, Marius Mihalache si Matthew Tracy Smith.
In prezent traieste in Freiburg in Breisgau, Germania.